logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Onsdag 27. januar  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Tidligere arrangement
Mandag 10.06.02
Slapper av med politikk


Politikk er avslappende, sier vinner av årets aktivitetspris, Sigmund Svendsen. Her sammen med Dan Skjørestad i Riska Lions.
Vinneren av årets aktivitetspris har hatt mange verv og gjort mye for Riska-bygda opp gjennom årene. – Når jeg skal koble av, er det med politikk, sier Sigmund Svendsen (49) fra Bjelland.

Svendsen er den 13. personen som har fått aktivitetsprisen til Lions Club i Riska og Sandnes, en miniskulptur som skal forestille Riskafjord. Lions-president Dan Skjørestad presenterte ham som en som har vært vararepresentant flere steder, blant annet i bystyret, Jæren friluftsråd og utvalg for omsorg. Han har dessuten sittet i fiskerinemnda og har i dag også et deltidsverv som kirketjener i Riska kirke. Hovedpersonen selv syntes det var inspirerende å bli tildelt prisen.
- Man tenker ikke på prisen når man jobber, da er det saken som er drivkraften. Men det er fantastisk at jeg har fått denne prisen for det arbeidet jeg har gjort, sier en glad prismottaker.

Tilfeldig
Sigmund Svendsen forklarer at mange av vervene har vært tilfeldige.
- Jeg er interessert i politikk og bydelspolitikk. Da er det alltid mange saker å drive på med. Det er i bydelsutvalgssammenheng det har vært ekstra kjekt, mener han.
Bonden sitter i dag også på vervet som formann for grendahuset og er styremedlem i Coop Hommersåk, pluss kirketjenerstillingen annenhver søndag og i ferier.
- Jeg liker å holde på med politikk når jeg skal koble av. Særlig landbrukspolitikk. Politikk i KrF har åpnet dører til flere ting, smiler 49-åringen.
Han klarer ikke å trekke fram noen spesiell flaggsak fra tiden i bydelsutvalg og andre kommunale styrer, men syntes det var kjekt å jobbe fram Stemmen, ny kirke og nytt skolebygg på Hommersåk.

Maudland med -d
- Det begynte med Stemmen, som var en sak vi holdt på med i fem-seks år. Der har kommunen og sandtransporten et godt samarbeid. Jeg synes det er flott at kommunen fyller opp og holder det fint ved Stemmen. Ellers hadde vi et godt samarbeid med Hommersåk skole da vi skulle få skole på Maudland og Kyrkjevollen. En av de andre sakene gikk forresten ut på om Maudland skulle skrives med eller uten –d. Vi mente det var med –d, men en vis mann fra et annet sted sa det motsatte. På den tiden hadde vi også miljøgata og arbeid med å gjøre det fint i Vågen. I politisk arbeid pleier man normalt ikke å se en løsning første dagen, men den kommer siden, forteller Sigmund.


Eivind Motland

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS