logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Søndag 19. september  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2007
Mandag 04.06.07
Stemmen stelles til Riskadagene


Arild Hoddevik og Elin Bore klargjør det nye urtebedet, som skal være ferdig til Riskadagene.
Parkvesenet i Sandnes kommune bruker muskler for at alt skal være på stell i Stemmen til Riskadagene. Mange spadetak er tatt for å få et stort urtebed klart til festdagene.

- Her skal vi få på plass masse forskjellige urter til Riskadagene begynner. Nå håper vi bare at vi rekker å få alle plantene i jorda, forteller vikarierende driftsleder, Elin Bore, og peker utover det steinsatte bedet som nettopp har fått en solid dose kompostjord. For de har travle dager nå, gjengen som stuller og steller i Stemmen og andre kommunale grøntområder i Sandnes. Bore og hennes gruppe på seks-sju medarbeidere har nemlig ansvaret for alt av kommunale gresstrå, trær, buskvekster og stier i Sandnes øst for Gandsfjorden. I tillegg kommer alle gravlunder i hele kommunen. Det sier seg selv at det blir travle dager når sommervarmen setter fart på selv de minste spirene. Men Stemmen har prioritet, kan Bore fortelle.
- Det er en ekte naturperle vi har her. Vi prioriterer alltid de områdene som trekker masse folk, og Stemmen er utvilsomt et sted hvor folk trives. Vi har ikke foretatt noen telling av hvor mange som er her i løpet av en dag, men vi har en liten uhøytidelig pekepinn i bossbøttene. Her må bosset tømmes daglig. Det forteller oss at Stemmen trekker masse mennesker, sier Bore før hun igjen planter spaden i urtebedet.

Denne dagen har driftsleder Bore med seg kollega Arild Hoddevik. Han har spandert uttallige arbeidstimer med spaden i Sandnes kommunes regi, og han plantet sine første busker i Stemmen allerede i 1988.
- Urtebedet er spennende, sier Hoddevik.
- Det er nemlig det første urtebedet parkvesenet anlegger i hele byen. Her kommer velduftende urter av mange slag, og vi håper selvsagt at folk kommer til å synes dette er et artig alternativ til sommerblomster og trær. Og det er lov å plukke en liten kvast for å sette en liten spiss på grillmaten, opplyser Hoddevik. Det nye urtebedet er ikke det eneste som skal stå ferdig til Riskadagene. Det store bedet med løkblomster er på det nærmeste avblomstret, og nå skal sommerblomstene i jorda. Der det i fjor sommer stod et hav av gule Tagetes, skal det i år plantes blomster i en annen farge. Men hvilken farge, forblir en hemmelighet.
- Folk får ta turen innom her under Riskadagene, så får de se, smiler Hoddevik lurt.

Det er bra med mye aktivitet og folkeliv i Stemmen, synes Bore og Hoddevik. To nye benker er på plass, og flere kommer før Riskadagene. De nye benkene vipper litt, men slik må man regne med når sand og grus er underlag. At bossdunkene må tømmes daglig, gjør absolutt ingenting. Heller ikke regnskurer og nordavind. Men et lite hjertesukk tar de seg tid til etter at den store plenklippertraktoren har begynt å brumme.
- Se her, sier Hoddevik og peker ned i gresset.
- Hundebæsj. De aller fleste er flinke å plukke opp etter hundene sine, men det er alltid noen som ikke bryr seg. Med så mye folk som spaserer her, og med så mange lekende barn, er det nesten garantert at noen ville tråkket i denne her. Det er da ikke så vanskelig å bruke pose, slår Hoddevik ettertrykkelig fast, før han kjører videre på traktoren sin. Traktoren er ikke av den vanligste sorten, den klipper nemlig gresset to ganger slik at klippet blir så smått at det ikke trenger å samles opp, men blir liggende som ny næring til det gjenværende grønne gresset. Og snart får de arbeidende litt avlastning med vedlikeholdet av Stemmen og alle de andre grøntområdene. Med så mye gress som må klippes ukentlig, økes bemanningen i sommermånedene takket være en hel rekke ungdommer som sommervikarer.
- Vi gleder oss til skolene slutter, sier Bore. Og hun er nok ikke den eneste som gleder seg til nettopp det...


Frank Bertelsen

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS