logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Tirsdag 28. september  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2005
Søndag 05.06.05
Fokus på sikkerhet

“Sikrere hverdag” er stikkordet for en egen utstilling i utstillingen under Riskadagene. Representanter fra forsikringsbransjen, kjøreskolene og NOHA er til stede lørdag 11. juni for å fortelle om sikkerhet.

Den aller “hotteste” nyheten i så måte er en egen pakkeløsning fra NOHA, som vil bli presentert på salgs- og utstillingsmessen under Riskadagene. Løsningen kalles "Brannhjelpen", og den inneholder det grunnleggende utstyret man trenger for å verne om familien og hjemmet.

Det er dessverre kjent at Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder antall branner. I 2004 omkom hele 56 personer i Norge i brann.
- Det er viktig å sette fokus på brannsikkerheten i private hjem. Med gode rutiner og riktig utstyr kan tragedier forhindres, sier Tønnes Hølland hos NOHA. Det er viktig å understreke at en brann kun skal forsøkes slukket så lenge det ikke utgjør fare for liv. Det absolutt viktigste ved en brann er å gi beskjed til alle som befinner seg i huset om å komme seg ut, gå til avtalt møtested, forbli ute og ringe brannvesenet på telefonnummer 110.

Boliger skal ha manuelt slokkeutstyr i hver etasje. Mange lever med en falsk trygghet da man tror at pulverslokkeren som står i skapet på soverommet er tilstrekkelig i tilfelle brann. Loven sier at enhver bolig skal ha manuelt slokkeutstyr i hver etasje. I tillegg skal dette utstyret være lett tilgjengelig, ikke gjemt inne i et skap.
Det er eieren av boligen som har ansvaret for å anskaffe og montere slokkeutstyr. Det er brukeren av boligen som har ansvaret for å kontrollere at utstyret er i orden. Egnet slokkemiddel er husbrannslange eller et 6 kilos pulverapparat. Det er best å ha begge deler.
- Det er viktig å sjekke brannslokkingsutstyret regelmessig, og ikke minst er det viktig å lære seg hvordan det fungerer. En pulverslokker i private hjem skal i henhold til loven kontrolleres hvert 5. år av kompetent personell og ha utvidet service hvert 10. år. Jevnlig kontroll vil avdekke hvis slokkeren har mistet trykket - noe som fører til at den ikke virker når en har bruk for den, konstaterer Hølland.
I motsetning til en pulverslokker, som kun varer i 15 - 20 sekunder, har en husbrannslange ubegrenset med slokkemiddel - vann. En husbrannslange er enkel å bruke og lett å koble til på vaskerommet o.l. I "Brannhjelpen" følger det med en y-kran som gjør det enkelt å koble husbrannslange til samme uttak som vaskemaskin eller oppvaskmaskin. Pakken inneholder også et brannteppe og 2 røykvarslere.
- Med"Brannhjelpen" håper vi å få husbrannslange og dermed vann som slokkemiddel i flere hjem som et supplement til pulverslokkeren. I tillegg ønsker vi å rette fokus mot generell brannsikring av hjem og en bevisstgjøring rundt dette. Altfor mange har en holdning som sier det skjer ikke meg. Det har en ingen garanti for, avslutter Hølland.

Av Turid Tjølsen

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS