logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Tirsdag 28. september  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2005
Mandag 06.06.05
Riskadager med fart og spenning


Rutsjebanen var en populær aktivitet for de minste under fjorårets Riskadager. Suksessen gjentas i år.
Riskadagene 2005 står for døren med aktiviteter for enhver smak. Glad i båtliv? Da er Riskadagene tingen! Liker du musikk? Da er Riskadagene tingen! Interessert i idrett? Da er Riskadagene tingen! Datafreak? Da er Riskadagene tingen!

Riskadagene arrangeres for 15. året på rad. Fra en sped start i 1991 har det årvisse arrangementet utviklet seg til å bli en “happening” i bygda innerst i Hommersåkvågen.

LAN-party
Årets Riskadager starter i svært så utradisjonell stil. Ungdomsfesten på fredagskvelden er byttet ut med LAN-party. Håpet er å trekke nye målgrupper inn i arrangementet.
- Diskoteket har aldri vært noen suksess. Selv ikke i fjor fikk vi mer enn hundre betalende, til tross for at vi hadde hentet inn profesjonelle aktører på arrangørsiden, forklarer Einar O. Pedersen, som er leder for riskadagskomiteen.
Derfor blir det en ny vri på det hele i år, hvor diskorytmene byttes ut med datamaskiner på rekke og rad i Grendahuset.
Men det blir fest, iallefall for de aller yngste. Det sørger Pinsemenigheten Betel for. Betel har i flere år vært dyktige støttespillere i avviklingen av Riskadagene, og slik blir det i år også. Foruten festen, har Betel an-svaret for sandvolleyturneringen og gudstjenesten søndag.

Gratis frokost
Fredag ettermiddag starter også natturneringen i fotball og håndball i Riskahallen. Vinnerne kåres på morgenkvisten lørdag.
Og alt dette skjer FØR den offisielle åpningen av Riskadagene. Den skjer nemlig lørdag kl 10.00, etter at publikum (forhåpentlig) har fått seg en god (gratis) frokost. Under åpningsarrangementet avsløres blant annet hvem som får årets aktivitetspris. Du kan lese mer om denne begivenheten et annet sted i avisen. Det blir god musikk, blant annet i regi av Riska Rockeklubb.

Sterke Riskadager
I år som i fjor blir det anledning til å vise muskler - eller iallefall se på folk som viser muskler - under Riskadagene. “Jærens sterkeste” har vært arrangert i en årrekke, men er forholdsvis ny i Riskadagssammenheng. Det blir også aktiviteter til sjøs. Rogaland Industriservice arrangerer “Gøy på vannet”, mens AS Riskafjord inviterer til turer med den 141 år gamle båten. Avgang fra kaien hver halvtime lørdag mellom kl 13 og 17.

Kristne innslag
Søndag både begynner og slutter med religiøse toner. Pinsemenigheten Betel arrangerer gudstjeneste i friluft, nærmere bestemt foran hovedteltet på parkeringsplassen ved Bryggen. Dette skjer kl 10.00. To timer senere åpner salgs- og utstillingsmessen, og da går det slag i slag med kassestablingskonkurranse, konsert med Riska musikkorps, tivoli og andre aktiviteter.

Rennebilløp
Det knytter seg spenning til om det varslede olabilløpet - eller rennebilløp som det heter på våre kanter - lar seg arrangere. Det er i skrivende stund bare påmeldt en eneste bil, og da blir det jo ikke rare konkurransen. Så de som har lyst til å delta, må bare melde seg på. Arrangøren lokker med flotte og til dels kostbare premier.
- Det hadde vært artig å få i gang et skikkelig olabilløp. Hvis du vil vite mer om olabil, kan du gå inn på internettadressen www.olabil.no. Her finner du blant annet oppskriften på hvordan du bygger din egen rennebil, sier Einar O. Pedersen.

Kirkekonsert
Etter en fartsfylt helg med mange konkurranser blir det premieutdeling søndag kl 16.00. Men Riskadagene er ikke slutt av den grunn. Det skjer nemlig ting om kvelden også, nærmere bestemt i Riska kirke. Her blir det kirkekonsert med Stein M. Mangersnes, Ådne Sæverud og skuespilleren Ole A. Simensen på programmet.

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS