logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Onsdag 5. oktober  2022 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 INFORMASJON: Nyheter
Onsdag 22.09.04
Sponset Tall Ships

Riska Lions Club sender hvert år en ungdom fra Riska på ungdomsutveksling til utlandet. I år gjorde man en vri på det hele ved å sponse deltakelse under seilskipregattaen Tall Ships. Det var Øystein Sunde Thomassen som fikk reise med Statsraad Lemkuhl, og her forteller han om sine opplevelser.

Tall ships race er en opplevelse av de sjeldne. Man får oppleve så mye og være med på så mye nytt. Mannskapet om bord er avhengig av at du er med og man blir derfor ikke utestengt, men er med på det som skjer om bord. Man møter mange nye folk, får være med på noe man husker resten av livet. Man glemmer ikke hvis man tok på kulen på toppen av masten til Stadsraad Lemkuhl. Dette er noe man husker resten av livet i tillegg til alt det andre man opplevde om bord.

Personlig hadde jeg kanskje min livs reise når jeg var med skoleskipet Lemkuhl. Alle måtte jobbe om bord. Man hadde forskjellige vakter der alle måtte delta, fire timer på og åtte timer fri. Man sov i hengekøyer, noe som var litt uvant i begynnelsen. Det kjekkeste var kanskje å få være med på å dra inn seilene når vi kom fram til Cuxhaven. Da fikk man selv velge hvor høyt man ville være. Ingen er tvunget opp i masten på noe vis, men hvis man en gang skulle få sjansen til å bli med et av de tre store norske seilskipene en gang anbefaler jeg å prøve det.

Jeg holder fortsatt kontakten med de jeg møtte om bord. Vi snakkes på chatteprogram og via sms på mobil. Jeg husker mye fra turen, og alt er gode minner. Så hvis noen skulle få sjansen til å bli med et av de tre skoleskipene anbefaler jeg på det sterkeste å bli med. Det kommer en ny sjanse i 2008. Da holdes arrangementet i Bergen og det blir en ny sjanse til å melde seg på tall ships race.

SØK

VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS