logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Tirsdag 28. september  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2004
Tirsdag 01.06.04
Svære muskler og litervis av melkesyre


- I "Jærens sterkeste" kreves det ikke bare rå kraft, men også utholdenhet, smidighet og evnen til å tåle smerte, sier Børge Øvrebø, som konkurrerer mot 10 andre i helgens konkurranse.
Et av høydepunktene under Riskadagene blir kåringen av Jærens sterkeste mann. Fjorårsvinner Børge Øvrebø lover sirkus til folket.

Det er ikke smågutter som kommer til Riskadagenes desidert tøffeste konkurranse, Jærens sterkeste mann. Muskelbunter fra hele Rogaland kommer for å løfte jern, stål og stein, og for å kjempe om den gjeve tittelen. Fjorårets mester, Børge Øvrebø, garanterer en sterk fest. I dobbel forstand.
- Det er mildt sagt en ganske spesiell konkurranse. Det kreves ikke bare rå kraft, men også utholdenhet, smidighet og evnen til å tåle smerte. For det gjør vondt. Veldig vondt, forteller Øvrebø, som har deltatt fire ganger tidligere.

Vil vinne
Som veteran og eldstemann i konkurransen, vet Øvrebø hva han går til. I år deltar et par debutanter og Øvrebø ser fram til å bryne seg på ”ungdommen”.
- Det blir spennende å se hva de unge har å by på. Det er noen talentfulle karer som kommer og det er uvisst hvem som vinner. Selv går jeg selvsagt for seier, jeg kommer ikke til å spare på kreftene, humrer Øvrebø som løfter for Ganddal Atletklubb.
- Det blir første gangen denne konkurransen avholdes på Hommersåk. Det er Hommersåk Atletklubb som står for avviklingen, så det blir nok et bra arrangement, tror Øvrebø.

Trenger bråkete publikum
Det er 11. gang Jærens sterkeste skal kåres. De første seks gangene foregikk konkurransen i forbindelse med Jærdagene. Øvrebø husker en hendelse fra de første stevnene spesielt godt.
- I begynnelsen var det slik at hvem som helt kunne delta. Det var en øvelse hvor vi skulle løfte flest mulig store steiner og stable dem oppå hverandre. Det var da en avløyserkar som meldte seg på, og han brukte opp alle steinene så det til slutt var en skikkelig steinmur. Fantastisk morsomt, ler Øvrebø.
- Konkurransen er veldig publikumsvennlig. Og vi som deltar er avhengig av et godt publikum som lager mye lyd når vi skal fyre oss opp, lyder oppfordringen fra muskelbunten.

Øvelsene
Jærens sterkeste kåres ut fra prestasjoner i seks utvalgte øvelser. Her er de forskjellige øvelsene som Øvrebø beskriver dem:
- Øvelse 1: Medley. Et 300 kilos traktordekk skal veltes åtte ganger. Så skal en 200 kilos kjetting dras fra dekket, rundt en markeringsbøye, tilbake til dekket før kjettingen skal legges opp i hjulringen.
- Øvelse 2: Farmers Walk. Et 100 kilos lodd skal bæres i hver hånd. Den som går lengst, vinner.
- Øvelse 3: Stokkeløft. En 85 kilos anretning, som skal minne om en stokk, skal løftes flest mulig ganger.

- Øvelse 4. Steinløfting. Fem betongkuler fra 95 kilo til 115 kilo skal løftes opp på pallekonstruksjoner av forskjelllig høyde. Den tyngste kula på den laveste pallekonstruksjonen. Den raskeste vinner.
- Øvelse 5: Conans wheel: Et jernrør med et lodd på hver side, til sammen cirka 250 kilo, skal bæres i en sirkel flest mulig ganger.
- Øvelse 6: Biltrekking. En varebil av typen Ford Transit skal trekkes raskest mulig over en bestemt distanse.


Frank Bertelsen

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS