logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Tirsdag 28. september  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2004
Tirsdag 01.06.04
Livsviktig bygdegave


Produktsjef ved Laerdal Medical, Ole Bredal, mener brannbilens nye redningsbåre vil bli et viktig verktøy i arbeidet med å redde liv.
Under Riskadagenes åpningsarrangement overrekkes fjorårets bygdegave, en hjertestarter og en redningsbåre. Viktige verktøy for de som redder liv.


Den høyteknologiske hjertestarteren er en gave til Helsehuset, men redningsbåren blir en del av Riska brannvesens utstyr. Begge gaver er utviklet ved Laerdal Medical, og produktsjef ved Laerdal Medical, Ole Bredal, kan fortelle at både hjertestarteren og redningsbåren kan bidra til å redde liv.
- Både hjertestarteren og redningsbåren er svært viktige verktøy i førstehjelpsberedskapen på et sted som Riska, sier Bredal.
- Ved hjertestans er tid er en avgjørende faktor. Sjansen for at liv kan reddes, minsker med 10 prosent for hvert minutt en ambulanse er forsinket. Nå har både Riska brannvesen og Helsehuset hjertestartere. Sjansen for å redde liv er nå større. En hjertestarter er et livsviktig redskap i den lokale beredskapen, sier Bredal om gaven som skal overrekkes av Ole Fjeldtvedt i Riska Lions.
Hjertestarteren har en rekke tekniske nyvinninger. Under en redningsoperasjon vil maskinen fortelle hva brukeren skal gjøre underveis. Den måler hjerteaktiviteten, og gir riktig størrelse på de elektriske sjokkene. Operatørens jobb blir å feste elektrodende og trykke på en knapp etter at maskinen har ladet opp til den riktige dose elektrisitet. I tillegg er hjertestarteren liten og lett slik at den er enkel å frakte. Tilnærmet vedlikeholdsfri er også et pluss ved denne modellen.

Ny redningsbåre
Riska Brannvesen fikk hjertestarter som bygdegave for fem år siden. Etter det har apparatet vært et viktig verktøy under nødutrykninger. I år overrekkes brannvesenet en redningsbåre.
- Denne båren er også utviklet etter grundig forskning. En båre må ha andre egenskaper enn kun bæring. Enpasient må sikres forsvarlig. Ved situasjoner der det er nakke- eller ryggskader kreves en båre med spesielle sikringsmuligheter, forteller produktsjefen.
- I en bygd som Riska er det viktig at båren også kan benyttes i tilfeller der den forulykkede ligger i vannet, for eksempel etter stupeulykker. Ved røntgenundersøkelser kan pasienten bli liggende fastspent da båren ikke består av noen metallbiter.

Årlige bygdegaver
Riska Lions Club deler årlig ut bygdegaver i forbindelse med Riskadagene. Gaven er et eksempel på Lions Clubs formålsparagraf som er å dekke et behov i lokalsamfunnet i tilfeller der det offentlige ikke strekker til. Tidligere har Lions blant annet sandvolleyballbane ved Stemmen, og smijernskjoler på trærne i Vågen. Fontenen i Stemmen var også en bygdegave, denne ble finansiert i samarbeid med Berge M. Bertelsen.


Frank Bertelsen

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS