logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Onsdag 5. oktober  2022 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 LIONS: Røde Fjær
Mandag 15.03.04
Gir håp til kreftrammede

Norge vil få en dramatisk økning av antall krefttilfeller, men har kun ett nasjonalt senter med spesialisering for rehabilitering av kreftpasienter. Dette tilbudet blir styrket etter årets Lions Røde Fjær-aksjon.

Til tross for at forskerne regner med at antall tilfeller av kreft i Norge vil øke med 40 prosent de neste 20 årene, er Montebello-Senteret ved Lillehammer vårt eneste nasjonale kurs- og rehabiliteringssenter spesialisert for alle grupper kreftrammede og deres pårørende.

– Vi ligger flere tiår bak land som Tyskland på dette området, sier Inger Forfang Sandvik ved Radiumhospitalet til nyhetsbyrået Newswire. Sandvik leder Trivselsanlegget ved sykehuset.

I tilknytning til Montebello-Senteret er det nå planlagt å bygge et nasjonalt senter for kreftforebygging, Montebello-Tunet. Årets Lions Røde Fjær-aksjon den 28. mars gjennomføres i samarbeid med Kreftforeningen, og skal samle inn penger til dette prosjektet.

Kunnskap
Montebello-Senteret drives som en stiftelse i tett tilknytning til Radiumhospitalet. Senteret holder kurs for pasienter og pårørende og har plass til 64 personer på hvert kurs.

– For kreftrammede og deres pårørende, er det en utfordring å leve videre på en god og meningsfullt måte. Montebello-Senterets målsetting er å gi hjelp i en slik prosess, sier daglig leder ved Montebello-Senteret Anne Grev.
Grev har tidligere jobbet med kreftpasienter på sykehus, og har erfaring på at livet etter endt behandling kan by på mange utfordringer.
– På sykehuset er behandlingen i fokus. Det å leve videre med en kreftdiagnose kan by på store utfordringer både fysisk og psykisk, sier Grev.

Glede
En viktig faktor ved oppholdet på Montebello-Senteret er fokus på glede og å leve et tilnærmet normalt liv.

– Det er ikke sånn at vi går rundt og prater om sykdom hele tiden. Poenget er å få kunnskap om sin egen situasjon. På den måten blir livet lettere å håndtere, sier Grev.

I tillegg blir det lagt mye vekt på hvor viktig det er å spise riktig og å holde seg i aktivitet. Stavgang, seiling, roing, svømming og vanntrening er populære tilbud, I tillegg har pasientene også et nydelig skiterreng rett utenfor døren.

På det planlagte Montebello-Tunet, som Lions og Kreftforeningen samler inn penger til, vil det bli lagt opp til flere aktiviteter med fokus på mosjon og kosthold.

SØK

VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS