logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Torsdag 30. juni  2022 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 LIONS: Røde Fjær
Onsdag 03.03.04
Dugnad for nytt kreftsenter


Fra Montebellosenteret
Hver tredje av oss får kreft, men stadig flere overlever. Lions Røde Fjær håper nå at 70 000 bøssebærere klarer å samle inn 40 millioner kroner søndag 28. mars. Pengene skal gå til et nasjonalt kompetansesenter som skal settes inn i kampen mot kreft.

Lions Røde Fjær er en landsomfattende bøsseinnsamling med historie tilbake til 1966 og Beitostølen Helsesportsenter. Lions tror det nasjonale engasjementet vekkes til live igjen i år, for årets dugnad kan komme svært mange av oss til gode.
Pengene som samles inn skal gå til å bygge et nytt senter ved det eksisterende Montebello-Senteret i Ringsaker. Rehabilitering av kreftpasienter er oppgaven for det eksisterende senteret, som er drevet av Radiumhospitalet. Det nye Montebello-Tunet skal, i tillegg til å utvide tilbudet på Montebello-Senteret, ha et sterkt fokus på forebygging av kreft.

Forebygging
- Montebello-Tunet skal blant annet gi pasienter hjelp til å bygge seg opp igjen med og etter en kreftsykdom. Riktig ernæring og fysisk aktivitet er med på å gi et bedre og lengre liv. Ved Montebello-Tunet skal det også forskes på å utvikle gode og effektive metoder for å forebygge kreft, sier Egil Moe-Helgesen, leder for Lions Røde Fjær 2004, til nyhetsbyrået Newswire.
Han tror det vil settes ny rekord i innsamlet beløp til Lions Røde Fjær fordi årets aksjon er noe folk kan identifisere seg med.
– Kreft er noe som berører alle, og det er en sykdom som rammer stadig flere. Samtidig vet vi at flere overlever sykdommen, sier Moe-Helgesen.
Flere rammes
Ifølge Den Norske Kreftforening vil 40 prosent flere av oss bli rammet av kreft i år 2020 enn i dag. Dette har sammenheng med at vi lever lenger og at risikoen for kreft øker med alderen. Samtidig står livsstil for en del av denne økningen. Røyking, feilernæring og mangel på mosjon er noen av de viktigste årsakene til at flere vil bli rammet av kreft i årene som kommer.
Det er i denne situasjonen Montebello-Tunet kommer til å få en nøkkelrolle.
40 millioner
Lions, som står bak aksjonen, ble etablert i Norge i 1949. Lions har over 500 klubber spredt over hele landet og nesten 14 000 medlemmer. Disse klubbene engasjerer seg både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Lions Clubs International ble stiftet i 1917 og har som hovedoppgave å hjelpe mennesker som har behov for det.
– For å oppnå 40 millioner kroner for å bygge det nasjonale kreftsenteret i Ringsaker trenger vi 70 000 bøssebærere. De som er interessert kan registrere seg på vår internettsider www.lions.no, sier Egil Moe-Helgesen.

SØK

VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS