logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Onsdag 5. oktober  2022 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 LIONS: Røde Fjær
Fredag 26.03.04
Nytt krafttak mot kreft

OFFISIELL INFO OM RØDE FJÆR 2004

Montebellotunet, hovedmålet for innsamlingsaksjonen Røde Fjær 2004.
Søndag banker 35.000 bøssebærere på dører over hele landet. Årets Lions Røde Fjær aksjon går til inntekt for et nasjonalt kreftsenter. I Riska skal 30 bøssebærere sørge for å samle inn penger til senteret.

150 000 mennesker lever med kreft i Norge og flere kommer det til å bli de neste årene. Mange trenger hjelp til å mestre utfordringer i hverdagen den dagen de blir skrevet ut av sykehuset. I dag foregår denne rehabiliteringen ved Montebello-Senteret utenfor Lillehammer.
Alle pengene som samles inn fra årets Lions Røde Fjær aksjon Et krafttak mot kreft skal gå til et nybygg og kompetansesenter ved Montebello. Folk fra hele landet som rammes av kreft skal dra nytte av det nye Montebello-Tunet.
Drar sammen
Lions har fått sterke støttespillere med på laget. Kreftforeningen er en aktiv deltaker i årets aksjon, det er også Radiumhospitalet som driver Montebello-Senteret. Initiativtaker til senteret er divisjonsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe i Sosial- og helsedirektoratet.
– Montebello-Tunet blir en naturlig utvidelse av senteret som allerede driver med kreftomsorg og rehabilitering. Det er veldig viktig at vi tar hånd om hele mennesket når kreften rammer. Dessuten vet vi at det er et stort potensiale for forebygging av kreft. Ernæring og fysisk aktivitet er viktig i behandlingen av de som rammes og som forebygging, sier Bjørneboe til nyhetsbyrået Newswire.
Rehabilitering
Direktør Jan Vincents Johannessen ved Radiumhospitalet sier fokus på rehabilitering av kreftpasienter er en helt annet nå enn tidligere.
– Kreft er ikke bare en sykdom som rammer et organ. Det er en krisesituasjon. Det er en samlebetegnelse for en rekke sykdommer. Mens man for 14 år siden ikke så betydningen av rehabilitering her i landet er situasjonen en annen nå. Familien til en pasient skal komme gjennom dette sammen og man skal ha et best mulig liv, sier Johannessen.
Livskvalitet
Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen er opptatt av at alle skal leve gode liv.
– Ved å støtte aksjonen på søndag hjelper man mennesker med kreft til å få et bedre liv. Det øker livskvaliteten til den enkelte. Montebello er et riksdekkende senter som alle kan dra nytte av, sier Ryel.
I dag er mange usikre på hvordan de skal forhindre tilbakefall av sykdommen og hva man skal gjøre for å bli i bedre form. Veiledning som spiseråd skal prioriteres ved Montebello-Tunet.
Prosjektleder Egil Moe-Helgesen i Lions Røde Fjær sier folk som i siste liten vil bli bøssebærere kan melde seg på nettstedet til lions.
– Det er et spesielt behov for flere bøssebærere i Oslo. Selve innsamlingen foregår på ettermiddagen på søndag, og det blir TV-sendinger på TV2 både lørdag og søndag. I tillegg er det nettauksjon og givertelefon i gang for å nå målet på 40 millioner kroner til senteret.

SØK

VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS