logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Søndag 24. januar  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Tidligere arrangement
Lørdag 02.06.01
Lions sponser trebeskyttere

Den planlagte miljøgaten som strekker seg fra Stemmen og ned mot Hommersåk kai er i sluttfasen. En del av overskuddet fra årets Riskadager går til å beskytte de nyplantede trærne i miljøgaten.

Både Riska Lions Club og bydelsutvalget har bidratt med økonomiske midler for å la trærne i miljøgaten få skikkelig beskyttelse.
- Beskyttelse er viktig for å unngå hærverk, samtidig som det er et møbel i miljøet, sier visepresident Dan Skjørestad i Riska Lions Club. Til sammen er det bevilget penger til å beskytte 18 av trærne som skal beplantes langs veien ned mot kaien. Opparbeidingen på selve kaien tas i en annen omgang. Totalt vil det plantes 35 trær langs veien, men ifølge kommunen er det 19 av disse som er ekstra utsatt for hærverk.
- Rørene som trærne skal stå i er ca. en meter i diameter innvendig. Dette er fordi røttene skal kunne vokse på et større område, forteller han.

I utgangspunktet var ikke kommunen villig til å bli med på dette prosjektet sammen med bydelsutvalget og Riska Lions Club.
- Kommunen gjør slikt i sentrum, men har ikke hatt for vane å etablere samarbeid på denne måten ute i distriktene. Men etter litt trykk fra oss gikk de likevel med på dette, sier Skjørestad.
Trebeskyttelsen som skal brukes i miljøgaten er laget av lokale krefter. Andreas Hetland fikk oppdraget med å lage disse, og han sier at hele produksjonen gikk på en snipp-snare. Materialene måtte også lakkeres og galvaniseres eksternt, en prosess som alene tok tre uker. Ifølge Skjørestad falt valget for produksjonsdelen på Andreas Hetland fordi han til vanlig driver med sveising av teleskopringer til kummelokk.
Offisiell åpning av miljøgaten kombineres med starten på årets riskadager og foretas av ordføreren 15. juni kl. 16.30.

Det er ikke første gang at Riska Lions Club er med og bidrar til at nærmiljøet får en ansiktsløftning. For to år siden ble overskuddet fra Riskadagene brukt til å få på plass fontenen i Stemmen.
- Profilen til Lions er å bruke midler både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Hovedaktiviteten vår er Riskadagene, men vi har også en søndag i september der det arrangeres stafett mellom barneskolene her i bygda, sier Skjørestad. I tillegg har klubben en rododendron-skråning i Arboretet som de er ansvarlige for.
- Ellers kommer det en del søknader fra ulike hold som vi bevilger penger til. Nå nettopp ga vi en datamaskin til en av skolene som skulle brukes av en elev med spesielle behov. Vi har dessuten betalt en reise til Sør-Afrika for fire skoleelever herfra. I tillegg brukes en del midler til å arbeide mot narkotika, forteller han.


Eivind Motland

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS