logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Torsdag 30. juni  2022 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2017
Onsdag 10.05.17
Tre kakebakere klar for finale


Stine Lauvås bakte ei velsmakende 17.mai-kake og sikret seg finalebillett.

Kayla Nichole Spivey synes kombinasjonen bunad og iskrem er morsom. Resultatet ble ei iskremkake.

Filippinske Maricel Ferrer Nygård feide konkurrentene av banen og går til finalen etter å ha levert ei velsmakende kake med jordbærsaus.
Finalen i Hele Hommersåk Baker nærmer seg med stormskritt. Nå er det klart hvem som skal konkurrere om heder og ære og premier til en verdi av 10.000 kroner.

Åtte bakeglade riskabuer kjempet om finaleplass under semifinalen i Hele Hommersåk Baker, som gikk av stabelen 10. mai. Temaet for konkurransen var "17. mai", kanskje ikke et uventet temavalg, siden nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt. På kakebordet stod alt fra tradisjonelle 17. mai-kaker til originale kreasjoner i fargerik utførelse.

Silje Berge er oppvokst på gård og deltok med en grisebinge i den innledende runden. Under semifinalen hadde hun tatt turen ut på grønt gress og latt sauene feire nasjonaldagen på kaka. Ida Marie Våga har aldri vært russ selv, men lot russen gi inspirasjon til ei stilig russeluekake. Stine Lauvås hadde jobbet lenge og iherdig med å sette sammen et norsk flagg inni kaka, og fikk en finaleplass som lønn for strevet. Det gjorde også amerikanske Kayla Nichole Spivey, som har undret seg over hvorfor nordmenn kler seg opp i dress og bunad bare for å spise "simpel" mat som pølse og is på nasjonaldagen. Siden pølse passer dårlig på ei kake, valgte hun ei med en smeltende iskrem på toppen. Kim Roger Paulsen gjorde suksess med Riska Fk-kaka i den innledende runden og satset på 17. mai-salutt og iskrembod i semifinalen. Maricel Ferrer Nygård er fra Filippinene og har feiret tre 17. mai-er her i Norge. Hun tok med seg den tredje finalebilletten med sin smakfulle kreasjon. Australske Samantha Sivertsen hadde latt seg inspirere av rogalandsbunaden som dannet mønster for en blå kake med blåbærfyll. Lars Bjelland satset tradisjonelt, med en ytterst velsmakende kake med både sjokolade- og vaniljekrem.

Det ble altså Stine Lauvås, Kayla Nichole Spivey og Maricel Ferrer Nygård som går videre til finalen under Riskadagene 10. juni. Edwin Fjeldtvedt skal være konferiansier og holde showet gående de to timene finalistene skal bake kaker "på direkten". Dette blir ytterst spennende!

SØK

VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS