logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Torsdag 30. juni  2022 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2015
Lørdag 06.06.15
Slimestad og Glitza fikk aktivitetsprisen


Mabel Slimestad gratuleres av ordfører Stanley Wirak og bystyremedlem Magne T. Frøyland.

David Glitza mottok aktivitetsprisen på vegne av broren Marcus Glitza.
Aktivitetsprisen deles ut hvert år som en utmerkelse til riskabuer som har gjort en ekstra innsats for bygda. I år fikk to riskabuer denne helt spesielle hedersprisen: Mabel Slimestad og Marcus Glitza.

- Aktivitetsprisen er blitt en flott tradisjon under Riskadagene, sier Roald Ommundsen, som er avtroppende president i Lions Club Sandnes/Riska. Det er Lions som arrangerer Riskadagene og det er styret i Lions som avgjør hvem som skal få prisen.
- I år deler vi ut to priser, og det skyldes ganske enkelt at vi har fått mange innspill fra publikum. Juryen velger selvsagt å lytte til gode innspill, smiler Ommundsen.

Mabel Slimestad har i over 30 har bidratt til å gjøre Hommersåk til et bedre sted å bo gjennom sitt engasjement i regi av Nordmisjon og ikke minst i regi av Riska kirke.
- Hun har en stille og rolig fremferd og er ikke den som roper høyest, men får allikevel ting til å skje rundt seg. Hun er alltid opptatt av å hjelpe andre og hun setter alltid andre i første rekke. Siden tidlig på åttitallet har hun vært ansvarlig for søndagskolen og Korvetten, hvor hun hvert år har tatt imot 20-30 førskoleunger. Det vil med andre ord si at cirka 1000 barn i Riska har hatt gleden av å bli opplært i god tradisjonell barnetro, forteller Roald Ommundsen.
I talen han holdt i forbindelse med utdeling av aktivitetsprisen trakk han fram at Slimestad var en del av teamet fra kirken som hver uke i flere år stilte opp for de ressurssvake og vanskeligstilte i bygda og hadde åpent hus i Klokkarlåven ved Stemmen med god mat og et hyggelig avbrekk i hverdagen.
- En verdig vinner av aktivtetsprisen, smiler Ommundsen.

Den andre prisen som ble delt ut i år gikk til Marcus Glitza, som de fleste kjenner som "Flaskemannen". Det er blant annet opprettet en egen Facebook-gruppe som har lansert Glitza til aktivitetsprisen.
- Vi i juryen er selvfølgelig lydhøre for et folkelig engasjement av denne typen, forklarer Roald Ommundsen.
- Familien kan fortelle at Marcus er veldig pliktoppfyllende og lojal og at han er veldig glad i bygda vår. Han har de siste ti årene vandret gatelangs til alle døgnets tider og i all slags vær og årstider og samlet inn tomflasker. De siste årene har han også begynt å rydde opp i alt søppelet i bygda, så jeg vil påstå at Riska bydel er blitt den reneste og ryddigste bydelen i Sandnes og kanskje i hele Norge, sa Ommundsen i talen.

SØK

VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS