logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Onsdag 10. august  2022 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2015
Torsdag 21.05.15
Nabovarsel: Sirener og røyk


Fra fjorårets redningsdemonstrasjon i Hommersåkvågen.
Til alle beboere rundt kaien og Hommer-såkvågen: Det blir både sirener og røyk når Riskadagene går av stabelen for 26. året på rad.

Maritim søksgruppe avd. Stavanger samarbeider nemlig med Røde kors om en redningsdemonstrasjon i Hommersåkvågen.
- Vi hadde et tilsvarende opplegg i fjor, og da var det mange som ble forskrekket av alt oppstyret, smiler Svein Stensland i Maritim søksgruppe.
Søksgruppa og Røde kors slipper til i Vågen både lørdag 6. juni og søndag 7. juni. De vil da vise hvordan man redder skipbrudne. Dette er proffe folk, så du blir garantert imponert.
Riskadagene arrangeres over samme lest som tidligere år, hvor det hele kan oppsummeres i det enkle, men dog mangefasetterte ordet: Folkefest.

Allsidige Riskadager
Årets Riskadager går av stabelen fra 5. til 7. juni. Palleløpet arrangeres søndag 6. juni. Men det skjer mye mer denne helgen.
- Det blir mye moro i Hommersåkvågen, lover Einar O. Pedersen, som er ”Riskadagsgeneral”. Pedersen leder en mannsterk komité fra Lions Club Sandnes/Riska, som skal sørge for å holde i trådene til ett hovedarrangement og flere titalls underarrangement. Det blir sandvolleyturnering og straffesparkkonkurranse for de som er sportslig anlagt. Barn kan kose seg hoppeborg og andre små tivoliaktiviteter, båttur på fjorden, samt aktivteter på de ulike standene langs Kaiveien. Musikkinteresserte kan ta del i talentiadeoppvisningen i regi av Kyrkjevollen skole, samt oppleve solosang og korsang og korpsmusikk.

Bilmoro
I år som i fjor blir det en spesiell godbit for bilentusiaster. Dreki adventures stiller med gedigne 6x6 Arctic Jeeps, som skuelystne både kan få ta og føle på. Og de som har lyst til å bli avbildet ved siden av en slik bil, kan nyte godt av gratis fotografering. Bildet sendes på e-post i etterkant av arrangementet.

Først på pallen
Palleløpet har blitt et svært så populært arrangement under Riskadagene.
Palleløpet ble første gang arrangert i 2010, og trakk flere tusen publikummere og over 40 deltakere. Suksessen ble like stor de påfølgende årene, så arrangøren har aldri vært i tvil om at arrangementet må videreføres.
- Vi hentet ideen til palleløpet i Ryfylke, men noterer oss at andre har kopiert oss igjen, smiler pallegeneral Svein Arild Sporaland i Lions Club Sandnes/Riska, med henvisning til en tilsvarende pallekonkurranse i Stokkelandsvatnet på Ganddal.
I all enkelhet går konkurransen ut på at man trekker et antall paller – cirka 30 stykker – over Hommersåkvågen, fra flytebryggene på den ene siden, til gjestebrygga ved Bryggen senter på den andre. Deltakerne skal komme seg så fort som mulig over pallene.
- Det gjelder å løpe fort. Dersom du løper for sent, eller stopper opp, vil du ubønnhørlig synke ned i vannet, sier Sporaland.
Ettersom løpet går på trepaller, er det alltids fare for flis i tåa. Så oppfordringen til deltakerne er klar: Ha på deg gode joggesko! Og selvsagt flytevest.
I fjor deltok cirka 45 glade riskabuer. Det premieres i fire ulike klasser, hvor den gjeveste er klassen for lag og foreninger. Premien her er 3000 blanke norske kroner til foreningskassen.

Satser på tusen
Aldri Riskadager uten dans på brygga. I år er det Bent & di som spiller opp til dans.
- I fjor kom cirka 800 mann på Bryggedansen. I år satser vi flere, humrer riskadagsgeneral Pedersen.
Et av de største trekkplastrene er konserten med tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen, som ventes å trekke fullt hus til kulturkirken Riska gamle kirke. Johnsen vil markere slutten av årets innholdsrike riskadager. Konserten starter søndag 7. juni kl 19.30.

SØK

VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS