logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Onsdag 27. januar  2021 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2014
Mandag 19.05.14
Lager varige minner om menneskets beste venn


Kathryne Forné står bak det unike konseptet Little Wonders, som går ut på å spesialdesigne smykker og "charms".
Smykkedesigner Kathryne Forné går nye veier. Nå satser hun på smykker til dyr.

Kathryne Forné står bak det unike konseptet Little Wonders, som går ut på å spesialdesigne smykker og "charms". Resultatet blir unikt – bokstavelig talt. Barnetegninger, fingeravtrykk, fot- og håndavtrykk, navn og ord. Alt kan brukes.
Smykker, armbånd, bokmerker og nøkkelknipper har stått på produktlista lenge, men det kommer stadig nye produkter i sortimentet. Sist ut er id-merke til hund og avstøpning av hundens nese.
– Akkurat nå har jeg 140 ulike produkter, men det skjer stadig endringer, smiler Forné, mens hun demonstrerer neseavtrykk på sin egen hund, Bella.
Bella er ikke akkurat samarbeidsvillig når Riskaposten er på besøk, men prinsippet er for så vidt enkelt: Ved hjelp av en slags skumplasform tas en avstøpning av hundenesen. Avstøpningen brukes til å lage et neseavtrykk i sølv. Et pent og varig minne om menneskets beste venn.

Spesiell teknikk
Teknikken Kathryne Forné bruker er ganske spesiell og gjør at smykkene blir veldig personlige gaver. Da hun startet var hun alene om å bruke teknikken i Norge. Opplæringen har hun fått i sitt opprinnelige hjemland, England.
– Det startet med at jeg fikk et armbånd av min mann, med hans eget fingeravtrykk preget inn. Da bestemte jeg meg for å lære teknikken, og senere har jeg utviklet den videre, forteller Kathryne Forné, som har brukt fem år på produktutviklingen. All produksjon skjer i Norge.

Massivt materiale
Teknikken går ut på å prege hånd- og fotavtrykk, barnetegninger, håndskrevne navnetrekk eller hilsener og andre motiver i sølv, og eventuelt farge avtrykkene for å framheve dem. Avstøpninger kan tas i egne former som Kathryne sender til kunden i posten. Hånd- og fotavtrykk er ganske vanlig, men nå er også poteavtrykk fra dyr, og faktisk også snuteavtrykk fra hunder, blitt ettertraktet vare.
Smykkegründeren lager både smykkeanheng, armbånd, mansjettknapper og annet. Teknikken kan også brukes på materialer som gull og bronse.
– Men jeg arbeider stort sett bare med sølv. Det trengs et ganske massivt stykke materiale når motivet skal preges, og da blir det for dyrt med gull, sier hun.

Populære home parties
Smykkene med avtrykk av barnetegninger eller barnehender og -føtter er ofte en gave til foreldre og besteforeldre. Little Wonders leverer det meste kundene etterspør.
– Dersom kunden har en idé, er jeg alltid villig til å gjøre et forsøk. De fleste motiver kan brukes, sier Kathryne, som har laget produkter med firmalogoer og mansjettknapper med avtrykk av musikkinstrumenter.
Hun bruker flere kanaler for å selge smykkene sine.
– Lokalt selger jeg det meste ved at folk kommer på besøk på verkstedet mitt hjemme, eller ved at jeg deltar på messer. Men en ganske stor del av salget foregår også via internett, og jeg får bestillinger fra alle kanter av landet – og faktisk også utlandet. Nettsidene er både på norsk og engelsk, forteller Kathryne.
– Det er også mange som ønsker å ha meg på home parties. Det er en grei måte å selge på, det er flere til stede og vertinnene får hyggelige priser, legger hun til. Kathryne Forne blir å treffe på Riskadagene.


Tom Gaudland

SØK

GOD JUL!

Lions Club Sandnes/Riska ønsker alle brukere av nettstedet www.riskalions.no en riktig god jul og et godt nytt år!
GOD SOMMER

Riska Lions Club vil gjerne ønske alle en riktig god sommer!
RISKADAGENE 2019
Riskadagene 2019 arrangeres helgen 31. mai til 2. juni.

LES MER
VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS