logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Torsdag 30. juni  2022 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2013
Onsdag 22.05.13
Nok en bygdefest i Riska


Årets Riskadager blir minst like innholdsrike som i fjor. Mest spenning knytter det seg til arrangement “Allsang på kaien” søndag 2. juni.


Inspirert av Allsang på grensen og Allsang på Skansen arrangeres nå en egen riskavri. Bygdas kjære musiker Bent Johannessen stiller med både stemme og instrumenter. Det samme gjør Sverre Berge i Lions Club Sandnes/Riska, som har satt sammen et rikholdig utvalg av sanger til begivenheten.
- Her blir det en del gamle slagere, men også melodier av nyere dato, lover Berge. Man kommer til å trykke opp sanghefter som blir delt ut til publikum. Så er det bare å håpe på pent, for arrangementet skjer utendørs.

Muskelmenn
For en del år tilbake ble konkurransen Jærens sterkeste arrangert som en del av Riskadagene. Nå blir det gjensyn med de sterke menn, som i løpet av et par hektiske timer lørdag 1. juni vil kjøre tre ulike øvelser, og forhåpentlig til slutt kåre en vinner.
- Det blir dekk, kuler og farmer walk, opplyser primus motor Arild Gismervik.

Først på pallen
Palleløpet har blitt et så populært arrangement under Riskadagene. Løpet følger bokstavelig talt samme spor som tidligere år.
Palleløpet ble første gang arrangert i 2010, og trakk flere tusen publikummere og over 40 deltakere. Suksessen ble like stor i 2011 og 212, så arrangøren har aldri vært i tvil om at arrangementet må videreføres.
- Vi hentet ideen til palleløpet i Ryfylke, men noterer oss at andre har kopiert oss igjen, smiler pallegeneral Svein Arild Sporaland i Lions Club Sandnes/Riska, med henvisning til en tilsvarende pallekonkurranse i Stokkelandsvatnet på Ganddal.
I all enkelhet går konkurransen ut på at man trekker et antall paller – cirka 30 stykker – over Hommersåkvågen, fra flytebryggene på den ene siden, til gjestebrygga ved Bryggen senter på den andre. Deltakerne skal komme seg så fort som mulig over pallene.
- Det gjelder å løpe fort. Dersom du løper for sent, eller stopper opp, vil du ubønnhørlig synke ned i vannet, sier Sporaland.
Ettersom løpet går på trepaller, er det alltids fare for flis i tåa. Så oppfordringen til deltakerne er klar: Ha på deg gode joggesko! Og selvsagt flytevest.
I fjor deltok cirka 45 glade riskabuer. Det premieres i fire ulike klasser, hvor den gjeveste er klassen for lag og foreninger. Premien her er 3000 blanke norske kroner til foreningskassen.

Allsidige Riskadager
Årets Riskadager går av stabelen fra 31. mai til 2. juni. Palleløpet arrangeres søndag 2. juni. Men det skjer mye mer denne helgen.
- Det blir en folkefest i Hommersåkvågen, lover Einar O. Pedersen, som er ”Riskadagsgeneral” i år - som i fjor. Pedersen leder en mannsterk komité fra Lions Club Sandnes/Riska, som skal sørge for å holde i trådene til ett hovedarrangement og flere titalls underarrangement. Det blir sandvolleyturnering og straffesparkkonkurranse for de som er sportslig anlagt. Barn kan kose seg med trylleshow fra scenen, hoppeborg og andre små tivoliaktiviteter, samt aktivteter på de ulike standene langs Kaiveien. Musikkinteresserte kan ta del i talentiadeoppvisningen i regi av Kyrkjevollen skole, samt oppleve smakebiter fra en revy i regi av Maudland skole. Det blir også konserter med både kor og korps, samt den nevnte allsangen på kaien søndag ettermiddag.
Ellers blir det oppvisninger i både brannslukking og vannredning. Hesteinteresserte kan få lov til å prøve seg på hesteryggen, mens de som er glad i mat kan nyte godbiter på flere stands i Hommersåkvågen.

Satser på tusen
Aldri Riskadager uten dans på brygga. Bent Johannessen og hans band vil garantert sørge for at dansefoten får bevege seg på asfalten.
- I fjor kom cirka 900 mann på Bryggedansen. I år satser vi på tusen betalende på dansen, humrer riskadagsgeneral Pedersen.

Et av de største trekkplastrene er konserten med Odin Staveland fra Vamp, som ventes å trekke fullt hus til kulturkirken Riska gamle kirke. Larsen vil markere slutten av årets innholdsrike riskadager. Konserten starter søndag 2. juni kl 18.00.

SØK

VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS