logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Torsdag 30. juni  2022 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 RISKADAGENE: Riskadagene 2012
Fredag 18.05.12
Rune Larsen til Riska


I forbindelse med Riskadagene 2012 har vi fått selveste Rune Larsen til Hommersåk! Da blir det stor konsert i Riska gamle kirke søndag 3. juni kl.19. Vi får i tillegg 20 minutters oppvarming med Kjell Breivik og Arny Egeland.

De fleste kjenner nok til artisten og entertaineren Rune Larsen. Han har vært programleder i en rekke musikkprogrammer og serier på TV. Vi kan innledningsvis bare nevne Lollipop, Casablanca og Absolutt norsk. Allerede på 70-tallet dukket han opp på fjernsynet med tensingkoret Gospel fra Bergen. Og han ble etter hvert landskjent da han startet den populære musikkprogram-serien ”Hele menigheten synger”. Larsen var tidlig ute med å ta i bruk moderne musikk og rytmer i kirkelig sammenheng, og han har stått fram på en slik positiv måte at store deler av befolkningen har trykket ham til sitt bryst.

Tittelen på konserten er ”Fra rockens konge til Kongenes konge”, og det er et konsept som Rune har hatt stor suksess med andre steder. Temaet her er ulik musikk helt ifra rockekongen Elvis – videre gjennom flere tiår – og fram til det som er en del av Rune, nemlig gospel og kristne sanger.

Rune Larsen debuterte i 1965 som plateartist. Dette var begynnelsen på en platekarriere som skulle innbringe 5 sølvplater, 4 gullplater, 2 diamantplater og 2 platinaplater og et samlet platesalg på 657 581 plater.

Men som nevnt er nok Rune Larsen for de fleste mest kjent som programleder på TV med suksesser som ”Lollipop”, ”Noteknekk”, ”Momarkedet” og ”Absolutt Norsk”, for å nevne noen. Men det hele begynte med et rockeband og en dårlig betalt spillejobb på Sotra. Med årene ble omgivelsene noe annerledes: konsertsaler, kirker og TV-studioer, men drivkraften var hele tiden gleden i musikken.

Rune Larsen var en sterk bidragsyter til å få fram den kanskje mest verdenskjente ”sangfuglen” som Norge har i dag, nemlig Sissel Kyrkjebø. Også Karoline Krüger har han hjulpet fram i startfasen. Rune er videre opphavsmannen til begrepet ”Barnegospel”, som i dag utgjør et viktig innslag i kirkens barnearbeid.

I 1989 inngikk Rune et musikalsk samarbeid med Tor Endresen som har vart til denne dag. Det begynte med TV-programmet ”Lollipop” og fortsatte med Momarked-showet ”Cafe le swing” og ”Casablanca”. Siden har det blitt en rekke andre TV-programmer og sceneshow.

De siste årene har Rune hatt stor suksess med sitt foredrag/ kurs: ”Du er budskapet” om verbal og nonverbal kommunikasjon. Videre har han gitt ut to bøker: ”Steg for steg” og ”Troende til alt”.

I år er det tiende gangen Rune drar på juleturne med ”Stille natt, hellige natt”. Med seg i år har han Anita Skorgan, Tor Endresen og Marian Aas Hansen.

Vi ønsker Rune Larsen hjertelig velkommen til Riska, og gleder oss til konserten med ham i Gamlekirken.

SØK

VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS