logo
 Charterdato 29. oktober 1984  Onsdag 5. oktober  2022 
INFORMASJON
 » Nyheter
 » Lenker
LIONS
 » Om Riska Lions
 » Lions Norge
 » Eruba-prosjektet
 » Tulipanaksjonen
 » Røde Fjær
 » Juleutlodning
 » Fureneset aktivitetssenter
 » Lions etiske norm
RISKADAGENE
 » Riskadagene 2018
 » Riskadagene 2017
 » Riskadagene 2016
 » Riskadagene 2015
 » Riskadagene 2014
 » Riskadagene 2013
 » Riskadagene 2012
 » Riskadagene 2011
 » Riskadagene 2010
 » Riskadagene 2009
 » Riskadagene 2008
 » Riskadagene 2007
 » Riskadagene 2006
 » Riskadagene 2005
 » Riskadagene 2004
 » Riskadagene 2003
 » Tidligere arrangement
 » Presseomtaler
TETTSTEDET HOMMERSÅK
 » Generell informasjon
 » Historikk
 » Verdt å se
 » Turforslag
 LIONS: Røde Fjær
Mandag 20.04.09
40 millioner til blindesaken


Lions Club Oslo, som hadde fått hjelp av (fv) Andreas Vassbotn, Hadir Hassan og Trym Træen i idrettslaget Frigg, tok utfordringen på strak arm.
Mer enn 40 millioner kroner ble samlet inn til blindesaken under Lions store Røde Fjær-aksjon i midten av april

- Vi er fornøyd med resultatene så langt. Mange klubber rapporterer dessuten først i morgen, så i løpet av de neste dagene vet vi de endelige tallene. Vi takker alle giverne og bøssebærerne som har gitt flere blinde og svaksynte mulighet til å få et nytt syn på livet, sier Rune Johansen, leder for Lions Røde Fjær 2009.

Bøssebærere over hele landet har gått fra dør til dør denne søndagen. Store deler av landet har hatt et strålende vær, og da trekker folk ut av husene sine.
- De som ikke har fått besøk, har mulighet til å bidra ved å ringe givertelefonen vår 820 44 014, oppfordrer Johansen.
- Siden folk ikke var hjemme tok vi oss ekstra runde på kafeer og utesteder og der satt penga løst. - Du skal få litt ekstra for det gode smilet ditt, sa en dame som var i det gavmilde hjørnet, til Trym. En bil stoppet til og med for oss i fotgjengerfeltet og stakk ut en seddel gjennom bilvinduet, forteller lagleder Rune Glomstein fra bøssebærturen på Majorstua.

Blindeforbundets drøm
- Vi er veldig takknemlige! Takk til giverne, til alle bøssebærerne som ga en dag til aksjonen, og ikke minst takk til Lions som lot inntektene gå til blinde og svaksynte som trenger hjelp, sier generalsekretær Gunnar Haugsveen i Norges Blindeforbund.
Lørdag kveld var han selv til stede på TV2s artistgalla, den kulturelle pangstarten på bøsseaksjonen søndagen 19. april. Han takker de mange artistene som stilte opp til inntekt for det nasjonale syn- og mestringssenteret i Hurdal. Han takker alle blinde og svaksynte som har fortalt sin historie og gitt håp til andre med synsproblemer.

Stor frivillig innsats
- Vi i Lions er opptatt av at verden trenger mer medfølelse og mindre selvopptatthet. Lions er en humanitær, frivillig organisasjon som samler inn penger til lokale, nasjonale og internasjonale formål. Blindesaken har vært sentral siden Helen Keller oppfordret Lions i 1925 om vi ville bli ”De blindes riddere”. Det er derfor i Lions ånd at inntekten for Lions Røde Fjær-aksjonen går til utvidelse av Blindeforbundets nasjonale kurssenter, sier Egil Moe-Helgesen, generalsekretær i Lions Norge.

Allerede neste år kan det nye tilbygget ved Hurdal syn- og mestringssenter stå klart. Dette betyr at flere barn kan komme på aktivitetsleir, voksne får opplæring i et miljø med enestående, tverrfaglig synskompetanse, ventelistene kuttes og flere kan gå fremtiden i møte med et nytt syn på livet. Tilbudet er landsdekkende.

SØK

VELKOMMEN TIL WWW.RISKALIONS.NO

Lions Club Sandnes / Riska er nå på nett. Vårt mål med disse internettsidene er å gi informasjon om klubben og om bygda. Vi har laget en egen lenkeside med mer enn 200 lokale lenker, og vi tilbyr historikk og generell informasjon om Hommersåk. Har du spørsmål eller kommentarer, send en mail til webmaster.
RISKA LIONS CLUB
Riska Lions Club
Postboks 28
4395 HOMMERSÅK

Telefon 48 28 08 99
E-post: webmaster@riskalions.no

Charterdato: 29.10.1984
Klubbhus: Klokkarlåven, Stemmen
UTLEIE AV LIONSHUSET

Den gamle Klokkarlåven like ved Stemmen disponeres av Riska Lions. Huset er tilgjengelig for utleie. Bestill online.

ONLINE BOOKING AV KLOKKARLÅVEN
SITATET

Copyright 2013 © Lions Club Sandnes / Riska
  Utviklet av iServ AS / 
Commentum Forlag AS